TÜRK İngiliz Kültür Birliği’nin (TUBAC- Turkish British Association of Culture) düzenlediği Phoenix (Anka Kuşu) Türk Ressamları Karma Sergisi için resepsiyon düzenlendi. Dent Royal’ın sponsorluğunda 10 Mayıs'ta Old Street Gallery’de başlayan ve bugün sona erecek olan karma Türk ressamları sergisinin resepsiyonu 11 Mayıs akşamı moda ve sanat danışmanı Zeynep Ober ev sahipliğinde yapıldı. Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, eşi Sevcan Ertaç, Belediye Meclis Üyesi Şazimet Palta İmre, Enfield Belediyesi eski Başkanı Yasemin Brett, aralarında Hüseyin Özer ve Hüseyin Çiftçi’nin de yer aldığı çok sayıda iş insanı, Londralı Türk sanatçılar ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı resepsiyon büyük ilgi gördü. Büyükelçi Ertaş Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Bu yardım sergisine katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ülkemizdeki depremlerden sonra, depremzedelere yardım için Türk sanatçıların eserlerini Londra’ya göndermeleri ve bu eserlerin burada sergilenerek, yardım amacıyla teşhir edilmesi gerçekten memnuniyet verici. Özellikle Türkiye’nin önemli ressamlarından Sayın Yalçın Gökçebağ’ın bir eseri de burada sergileniyor. Bütün dünyadan ve Britanya’dan aldığımız bu tür destekler Türk milleti nezdinde büyük değer taşıyor. Bu organizasyona katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Phoenix Türk Ressamları Karma Sergisi Londra’da

Phoenix Türk Ressamları Karma Sergisi Londra’da

Phoenix Türk Ressamları Karma Sergisi Londra’da

Phoenix Türk Ressamları Karma Sergisi Londra’da

Phoenix Türk Ressamları Karma Sergisi Londra’da

YARDIM UNICEF ARACILIĞIYLA
İsmini Phoenix’ten (Anka Kuşu) alan sergi, ümit ve yeniden doğuşu temsil ederek depremzedelere seslendi. İçlerinde duayen Türk resim sanatçısı Yalçın Gökçebağ’ın da olduğu, 11 sanatçının yer aldığı serginin bir amacı da depremzedelere yardım oldu. Sergiye katılan Türk sanatçıları alfabetik sıraya göre Alev Özas, Deniz Atay, Deniz Say, Elif Özal Danışman Emre Tamer, Nerkiz Akçura, Nevruz Akdağ, Serdal Güzel, Zeynep Şimşek ve Yalçın Gökçebağ. Negö Takı Tasarım tarafından hazırlanan Topkapı isimli Osmanlı tarzı takı koleksiyonu da sergide yer aldı. Ünlü tasarımcı Emre Tamer’inde özel bir eşarp enstelasyonu sergiye ayrı bir özellik kattı. Serginin organizatörü ve kuratörü TUBAC Genel Başkanı Zeynep Ober yaptığı açıklamada, Türk sanatçılarının ve Türk sanatının Londra’nın sanat merkezi Shoreditch’de büyük tanıtımı olacağı Phoenix sergisi için uzun zamandır hazırlandıklarını, kendisinin ve tüm ekibinin çok heyecanlı olduğunu belirtti. Ober aynı zamanda depremzedelere de yardım toplanacağını ve UNICEF aracılığı ile yollanacağını da sözlerine ekledi.
Resepsiyondan sonra davetliler Topkapı London’ın organize ettiği partide geç saatlere kadar eğlendiler. Hiçbir ücret almadan sahneye çıkan flüt sanatçısı Koza Ünal flütü ile 50 yıllık sanatçı Naci Göçen kanunu ile DJ Celil’de müziği ile yardım amaçlı geceye renk kattı.