İngiltere Premier Lig'de 12. haftanın erteleme maçında zirve mücadelesi veren Arsenal ve Manchester City karşı karşıya geldi.

Arsenal maça Ramsdale, Gabriel, Saliba, Tomiyasu, Zinchenko, Odegaard, Jorginho, Xhaka, Saka, Martinelli, Nketiah 11'iyle başladı.

Manchester City ise Ederson, Kyle Walker, Dias, Ake, İlkay , Grealish, Rodri, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Mahrez ve Haaland 11'iyle sahada yer aldı.

Golsüz geçilen illk 15 dakikanın ardından 24. dakikada Kevin De Bruyne, Manchester City'yi öne geçiren golü kaydetti.

İlk yarının son bölümüne konuk ekibin üstünlüğüyle geçilirken 42. dakikada Arsenal'de Bukayo Saka, penaltıdan skoru eşitledi ve devreye 1-1'lik eşitlikle girildi.

Penaltı VAR'dan döndü
Karşılaşmanın 57. dakikasında Manchester City'de Erling Haaland, Gabriel'in müdahalesiyle ceza sahasında yerde kaldı ve konuk ekip penaltı kazandı.

Yapılan VAR incelemesinin ardından pozisyonun başında ofsayt olduğu tespit edildi ve penaltı iptal edildi.

Maçın 72. dakikasında sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasında topla buluşan Jack Grealish, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı ve takımını tekrar öne geçirdi.

Manchester City'de Erling Haaland, 81. dakikada takımı adına farkı ikiye çıkardı ve skoru belirledi. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Manchester City, sahadan galibiyetle ayrıldı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Bu sonuçla Manchester City puanını 51 yaptı. Manchester City'ye göre bir maç eksiği bulunan ve ikinci sıraya gerileyen Arsenal ise 51 puanda kaldı.

İngiltere Premier Lig'de hafta sonu Manchester City, Nottingham Forest'a konuk olacak. Arsenal ise Aston Villa'yla deplasmanda karşılaşacak.  (NTV SPOR)