İngiliz Kraliyet Ailesi'ndeki resmi görevlerinden ayrılmalarından bu yana gündemden düşmeyen Sussex Dükü Prens Harry (38) ve Sussex Düşesi Meghan Markle’ın (41) tepki çeken belgesellerini, Prens William’ın “kesinlikle izlememe kararı” aldığı iddia edildi.

Daily Star’ın haberine göre, kaynaklar, Prens William’ın, geleceğe bakmak ve işine devam etmek istediği için bu konudan uzak kalacağını söylüyor. Hatta Cambridge Dükü Prens William’ın tartışmaları önlemek için arkadaşlarına da “uzak durma” çağrısı yaptığı iddia edildi.

Cambridge Dükü’nün en çok, küçük erkek kardeşinin eşi Kate Middleton ile “kraliyet kalıbına uyduğu” için evlenme önerisine üzüldüğü söylendi. Ona göre, Kate, “birlikte olmaya mahkum olduğu” biri değil. Çift, evlenmeden önce 10 yıl boyunca birlikteydi.

Ancak Prens Harry’nin, kendisinin ve Markle’ın neler yaşadıklarını anlamaları umuduyla ailesinden diziyi izlemelerini istemesine rağmen, Kral III. Charles ve eşi Konsort Kraliçe Camilla da belgeseli dizisini izlemeyecekler.

Bunun yerine, Buckingham Sarayı’ndaki görevliler diziyi ve haberleri takip etmekle görevlendirildi, böylece Kraliyet üyeleri tüm gelişmelerden haberdar olmaya devam edebilecek. (SÖZCÜ)