EuroCup'taki temsilcimiz Türk Telekom, oldukça başarılı geçen sezonunu final sevinci ile taçlandırdı. Temsilcimiz, Arena Riga'da karşılaştığı Ukrayna temsilcisi Prometey'i 76-74 ile geçerek finale yükselmeyi başardı.

(ÖZET) Prometey - Türk Telekom maç sonucu: 74-76 | EuroCupta yine finaldeyiz

Prometey'in etkili başladığı mücadelenin ikinci periyodunda geri gelerek üstünlüğü eline geçiren Türk Telekom, maçın son çeyreğine avantajlı girse de kritik anda geri düşmüştü. 2:35 kala 66-73 ile avantajlı taraf Türk Telekom olsa da bir seri yakalayan ev sahibi ekip, 1:17 kala DJ Stephens'ın üçlüğü ile 74-73'lük üstünlüğü yakalamıştı. Sonrasında 31 saniye kala Tony Taylor ile 74-75'lik üstünlüğü yakalayan Türk Telekom, 11 saniye kala Tyrique Jones'un çizgiden 2'de 1 atması ile skoru 74-76'ya getirdi. Son hücumda Erkan Yılmaz & Tony Taylor ikilisinin savunma çabası DJ Stephens'a sayı şansını vermedi ve Türk Telekom, finale yükselen ekip oldu.

YİNE FİNALDEYİZ

EuroCup'ta geçtiğimiz sezon temsilcilerimizden Frutti Extra Bursaspor, final oynama başarısı göstermiş ve güçlü rakibi Virtus Bologna'ya finalde kaybetse de büyük bir başarı hikayesine imza atmıştı.

(ÖZET) Prometey - Türk Telekom maç sonucu: 74-76 | EuroCupta yine finaldeyiz

Bu sezon ise Basketbol Süper Ligi'nde de zirvede yer alan Erdem Can yönetimindeki Türk Telekom, deplasmanda karşılaştığı Prometey'i geçerek finale yükselen bir diğer temsilcimiz oldu.

AVRUPA BASKETBOLUNA TÜRK DAMGASI!

Kadınlar EuroLeague'de Fenerbahçe Alagöz Holding ve ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin final oynama başarısı sonucunda Fenerbahçe, kupaya uzanan taraf olmuştu. Kadınlar EuroCup'ta temsilcilerimizden Galatasaray Çağdaş Faktoring, yine finale ulaşmayı başarmış fakat kupayı LDLC ASVEL Feminin'e kaptırmıştı.

(ÖZET) Prometey - Türk Telekom maç sonucu: 74-76 | EuroCupta yine finaldeyiz

Kadın basketbolundaki bu başarılar sonrasında erkeklerde Erdem Can yönetimindeki Türk Telekom, EuroCup'ın finaline adını yazdırdı. Turkish Airlines EuroLeague'de son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes, Play-Off'a kalamamış olsa da bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Play-Off etabında mücadelesini sürdürüyor.

RAKİP BELLİ OLDU

Türk Telekom, finalde tanıdık bir rakiple eşleşti. Yarı finalin diğer ayağında iki İspanyol takımı karşı karşıya gelirken Gran Canaria, sahasında ağırladığı Joventut Badalona'yı 89-86 mağlup ederek finalde Türk Telekom'un rakibi oldu. 

(ÖZET) Prometey - Türk Telekom maç sonucu: 74-76 | EuroCupta yine finaldeyiz

Gran Canaria, Türk Telekom ile birlikte mücadele ettiği B Grubu'nu 18 maçta 15 galibiyet ile ilk sırada tamamlamıştı. İspanyol ekibi, hem iç sahada hem dış sahada temsilcimizi mağlup etmişti.

İKİ TAKIM DA NORMAL SEZONA DAMGA VURMUŞTU

Prometey, A Grubu'nu 18 maçta 14 galibiyet ile ilk sırada tamamlamıştı. Sonrasında iç sahada Hamburg ve Promitheas'ı eleyerek yarı finale ulaşmayı başarmıştı. Temsilcimiz Türk Telekom ise B Grubu'nu 18 maçta 13 galibiyet ile Gran Canaria'nın ardından ikinci sırada tamamladı. Türk Telekom da iç sahada Germani Brescia ve ratiopharm Ulm'u eleyerek yarı finale gelmişti.

(ÖZET) Prometey - Türk Telekom maç sonucu: 74-76 | EuroCupta yine finaldeyiz

İki takım da format gereği yarı final etabına kadar yarı final karşılaşmalarını iç sahada oynarken bu aşamada normal sezon sıralaması daha iyi olan Prometey, ev sahibi olma avantajını elinde bulunduruyordu. Ukrayna ekibi, ülkede yaşanan durum nedeniyle iç saha mücadelelerini Letonya'nın başkenti Riga'daki Arena Riga'da oynadı. Türk Telekom, Arena Riga'da kazanarak rakibini kupa dışına itti.