Uman kentinde yerel yetkililer, bazı binalara füzelerin isabet etmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü, dokuz yaralının da hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vlodimir Zelenskiy, Uman'da sivillerin yaşadığı 10 binanın hasar gördüğünü belirterek bu saldırıların Rusya'nın durdurulması için daha fazla uluslararası çaba harcanması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Dinyeper'de Belediye Başkanı Boris Filatov, kentte bir kadın ve üç yaşındaki kızının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Interfax ajansına göre Kremençuk ve Poltava kentlerinde de patlamalar oldu.

Ukraynalı yetkililer başkent Kiev'e atılan 23 füzeden 21'inin ve iki silahlı hava aracının hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu söyledi.

Bahmut

KAYNAK,GETTY IMAGES

Ukrayna ordusunun Bahmut'ta Birinci Dünya Savaşı'ndakine benzer taktiklerle Rus güçlerini püskürtmeye çalıştığı belirtiliyor

Askeri yetkililer, Kiev'in 51 gün aradan sonra ilk kez füze saldırısına hedef olduğunu kaydetti. Kentte ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

Rusya'nın hava saldırıları, Ukrayna'nın Batılı ülkelerinin sağladığı yeni tank ve diğer silahlarla yeni bir karşı saldırıya hazırlandığı yolundaki haberlerin yoğunlaştığı bir dönemde düzenlendi.

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın kış operasyonunda ilerleme kaydetmekte zorlandığı söylüyor. Rus güçleri, 10 aydır Bahmut kentinde kontrolü ele geçirmeye çalışıyor.