Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Gaziantepspor'u konuk edecek Torku Konyaspor, bu maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde yapılan antrenman, koşu ve ısınma hareketleriyle başladı.

Erdinç Yavuz, Theofanis Gkekas, Ömer Esenkaya ve Yunus Emre Yalçın'ın takımdan ayrı koşu yaptığı antrenmana, Jagos Vukovic katılmadı.

Antrenman öncesi gazetecilere açıklama yapan teknik direktör Mesut Bakkal, alttaki takımların yukarıya geldiği ve aradaki puan farkının kapandığı bir dönemde Gaziantepspor maçını oynayacaklarını söyledi.


Kayseri Erciyesspor maçını çok fazla konuşmak istemediğini ifade eden Bakkal, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki maç anlayışında, bir maç kaybettiğinizde iyisiniz, bir maç kaybettiğinizde kötüsünüz. Ben geldiğim zaman bu takımın 16 puanı, Elazığ'ın 13 puanı vardı. Şu an atbaşı gidiyorsunuz. 'Kümede kalalım yeter' deniyordu. Onun için hiç kimse ahkam kesmesin. Bu takım iyi takım. Çıkar 10 maçta 15 puanı da alır. İyi bir takıma sahibiz. Gerekeni yapmamış olabiliriz ama bir takım her zaman gerekeni yapacak diye de bir şey yoktur. Benim tek üzüldüğüm maç, buradaki Elazığ maçıdır. Kayıp olarak bakıyorum. Geldiğimiz noktada detaylarla uğraşmak bize zarar getirir. Tek düşüncem var; Gaziantepspor maçını kazanmak. Takım bu maçı kazanacaktır. Sonra 'her şey bitti' demeyeceğiz elbette. Performans bir maçta değerlendirilip, diğerinde yok edilemez. Bu çocukların emeğine yazık. Dünya standardında bir takımız."

Bakkal, takıma şimdiye kadar verilen desteğin artması gerektiğini dile getirerek, "Eleştiriye her zaman açığım. Şehirle bütünleşmemiz var. Bunun artarak, uzun vadeli devam etmesi taraftarıyım. Özellikle pazar günü bizim için çok önemli. En az 40 puanı bulmamız gerekiyor. Bunu hep birlikte yapabiliriz. Bugüne kadar yapılan çağrılara hep olumlu sinyaller geldi. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi tam destek zamanı. Tek üzüntüm; bundan önce yapılanların hiçe sayılması. Emek verilen yerde hiçbir çalışma yapılmamış gibi davranılması beni üzüyor" diye konuştu.

Gazetecilerin "hakem hatalarına" ilişkin sorusu üzerine Bakkal, "Hakemlere sonuna kadar veryansın ediyorum. Taraftarlarımıza helal olsun, tepki gösterdiler. Kulübümüz de bir hak, adalet açıklaması yapacaktır. Her şeye rağmen kazanacağız, başka çaremiz yok" dedi.