Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu mücadelesinde Ümraniyespor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Ümraniye Şehir Stadı’nda oynanan maçı konuk takım 4-1 kazanarak çeyrek final biletini cebine koydu.

İstanbul’da esen şiddetli rüzgar mücadelenin ilk yarısına damga vurdu. Köşe bayrağı yerinden çıkarken, Kartal Kayra Yılmaz’ın ceza sahası dışından çektiği şut farklı şekilde auta giderken rüzgardan dolayı oyuna geri döndü.

Karşılaşmanın gol perdesini 12. dakikada pozisyonu iyi takip edip Uğurcan’dan dönen toplayan Umut Nayir açtı. Trabzonspor duraklama dakikalarında 1-0 geride girince Abdullah Avcı’nın forvete gönderdiği Vitor Hugo, 90+3’te Larsen’in ortasında yaptığı kafa vuruşuyla skoru 1-1 yapıp maçı uzatmalara taşıdı.

Bordo-mavililer uzatma devrelerinde Yusuf’un 104 ile 111. dakikalarda ve Maxi Gomez’in 115. dakikada attığı golle sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

BAKASETAS PENALTI KAÇIRDI

Trabzonspor, hakem Ümit Öztürk’ün VAR odasının uyarısıyla ekrandan izleyip verdiği penaltıda Bakasetas ile golü bulamadı. 100. dakikada Yunan yıldız topu direği yanından auta gönderdi.

UZATMALARDA YUSUF SAHNEYE ÇIKTI

Oyuna ikinci yarının başında Naci’nin yerine dahil olan Yusuf Yazıcı, her iki uzatma devresinde attığı gollerle takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. 104’te şık vuruş yapan Yusuf, 111. dakikada ise takımının kazandığı ikinci penaltıda top ve kaleciyi farklı köşelere gönderip ikinci gol sevincini yaşadı.

Trabzonspor; Sivasspor, Kayserispor, Galatasaray, Başakşehir ve Ankaragücü’nden sonra çeyrek final biletini alan 6. takım oldu.

Ümraniyespor, Süper Lig’in 20. haftasında 23 Ocak Pazartesi günü Fenerbahçe’yi konuk edecek. Trabzonspor ise 22 Ocak Pazar günü İstanbulspor’u ağırlayacak. (SÖZCÜ)