Hakkında ceza davası açılan ilk eski ABD Başkanı olan Trump, duruşmada kendisine yöneltilen 34 suçlamayı da reddetti.

Suçlamalar, Trump ile ilişkisi olduğunu söyleyen eski porno yıldızı Stormy Daniels'a 2016 seçimlerinden önce "sus payı" ödenmesi sırasında ticari kayıtların tahrif edildiği ve seçim yasalarının çiğnendiği iddiaları etrafında şekillendi.

Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, Trump'ın New York iş kayıtlarında defalarca yanlış beyanda bulunduğunu iddia etti, New York yetkililerinin "ciddi suç eylemlerini normalleştiremeyeceğini" söyledi.

Trump, Florida'da Mar-a-Lago’daki evine varmasının ardından kameraların karşısına geçti.

“Seçimlere müdahalenin kurbanı” olduğunu savunan Trump, “Böyle bir şeyin ABD’de olabileceğini asla düşünmezdim” diye konuştu.

Trump, “İşlediğim tek suç, yok etmeye çalışanlara karşı ülkemizi korkusuzca savunmak" dedi.

Trump, yargıç karşısına çıktı

KAYNAK,REUTERS

ABD'deki 'tüm hukuk uzmanlarının açılan davanın temelsiz olduğunu söylediğini' öne süren Trump, mahkemenin taraflı olduğunu iddia etti.

Yargıç Juan Merchan'ın kendisinden nefret ettiğini savunan Trump, savcı Alvin Bragg'in de yargılanması gerektiğini söyledi.

Duruşmanın ardından Trump’a Cumhuriyetçilerin önde gelen isimlerinden destek açıklamaları yapıldı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, “Alvin Bragg, federal fonları kullanarak Başkan Trump'a karşı siyasi suçlamalar getirmek için demokratik sürecimize müdahale etmeye çalışıyor. Kongre'deki halk temsilcilerinin bu saçmalığı soruşturma yetkisine sahip olmadığını savunuyor. Öyle değil. Bragg'ın federal adalet sürecini silah olarak kullanmasının hesabı Kongre tarafından sorulacak" dedi.

Mahkemeye gelen Trump takipçilerine el salladı

KAYNAK,REUTERS

Mahkemeye gelen Trump destekçilerine el salladı

Trump’ın karşı karşıya kaldığı suçlar en fazla dört yıl hapis cezası gerektiriyor, ancak hukukçular Trump'ın hüküm giymesi halinde büyük olasılıkla para cezasına çarptırılacağını ve cezaevine gönderilmeyeceğini söylüyor.

3. kez başkanlığa aday olan Trump, isterse kampanyasına devam edebilir.

Trump

KAYNAK,REUTERS

Fotoğraf altı yazısı,

Mahkeme dışında Trump'ın hem destekçileri hem de karşıtları toplandı

Trump

KAYNAK,REUTERS

ABD’de bir suçtan dolayı suçlu bulunan bir adayın başkanlık için kampanya yürütmesini ve başkan olarak görev yapmasını engelleyen yasa bulunmuyor.

Trump, olağanüstü güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmadan önce kendisine karşı bir "cadı avı" başlatıldığını söylüyordu.

Davad bir sonraki duruşma 4 Aralık'ta yapılacak.

Kaynak:BBC