Sosyal medya devi Twitter bugün itibarıyla SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini (SMS 2FA) kullanımdan kaldırıyor. Artık iki faktörlü kimlik doğrulama işlevini yalnızca abonelik yaptırarak Twitter'a para ödeyen kişiler kullanabilecek.

Peki, bundan sonra ne olacak? Twitter'a ücret ödemeyen kullanıcılar artık Twitter'ın SMS yoluyla iki faktörlü kimlik doğrulamasına ücretsiz olarak erişemeyecek. Platform, hesap güvenliği için büyük önem taşıyan SMS 2FA özelliğini kullanabilmeniz için sizi üyelik hizmetlerine abone olmaya davet edecek.

TWITTER İKİ FAKTÖRLÜ KİMLİK DOĞRULAMAYA ALTERNATİF UYGULAMALAR

Twitter, SMS iki faktörlü kimlik doğrulama işlevini kendiniz kapatmazsanız ya da 'blue adını taşıyan Twitter'ın ücretli abonelik sistemine kayıt olmazsanız, hesabınız için SMS 2FA'yı tamamen kapatacak. Başka bir hesap güvenliği önlemi almadığınız sürece hesabınız hacklenmeye karşı savunmasız kalacak. 

İki faktörlü kimlik doğrulama sistemi, insanların yeni cihazlarda oturum açma işlemlerini güvenle yapmalarını sağlar.
Ancak kullanıcılar, Twitter'a ücret ödemeden iki faktörlü güvenlik uygulamalarından hala yararlanabilir. Google Authenticator veya Authy gibi bir kimlik doğrulama uygulaması kullanarak 2FA'yı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Kullanıcılar için bir diğer seçenek, donanımın çalışmasını gerektiren ek bir kimlik doğrulayıcı olan Güvenlik Anahtarları yüklemek. Son seçenek ise, Twitter Blue kapsamında Twitter'ın doğrulamasına abone olmak.