Halil YETKİNLİOĞLU / LONDRA

TÜRK markalarının bütün dünyadaki varlığının Türkiye’nin marka değerine de katkı sunduğunu belirten Büyükelçi Ertaş, ülkelerin ve diplomasilerin de bir marka değeri olduğunu ifade etti. Türkiye ve Türk markalarının son yıllarda marka değeri açısından önemli mesafeler kaydettiğini vurgulayan Ertaş, “Burada herhangi bir markette satılan ürünümüz veya herhangi bir evde kullanılan bir beyaz eşya, esasen diplomasimize, ülkemizin yumuşak gücüne ve tanıtımına da katkı sağlıyor. Ülkemizin markalarının bütün dünyadaki varlığı ülkemizin marka değerine büyük katkı sağlıyor. Esasen birlikte büyüyoruz” dedi. Ticaret Başmüşaviri Sönmez de İngiltere’nin Türkiye açısından önemli bir ticari ortak olduğunu belirtti.

Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Vehbi Keleş

BİR ARADA OLMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ
ATMB Başkanı Vehbi Keleş ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Keleş, Türk iş insanları olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yardımlara devam edeceklerini söyledi. Türkiye-İngiltere arası ticaret hacminin artması, iki ülke iş insanları arası bağlantıların kurulması, Türk iş insanlarının İngiltere’deki sisteme entegrasyonunun çözümü için çalıştıklarını belirten Kele, “Bu akşam burada farklı sektörlerden sanayici, yatırımcı, finansçı, hukukçu ve daha birçok farklı alanda faaliyet gösteren girişimcinin bir araya gelmesi güzel ülkemiz Türkiye’nin ekonomik kalkınması açısından çok önem taşıyor” dedi.

‘Ülkelerin ve diplomasilerin de bir marka değeri var’

Ticaret Başmüşaviri Tarık Sönmez

ATMB Başkanı Vehbi Keleş’in ev sahipliğinde düzenlenen iftara Büyükelçi Ertaş’ın yanı sıra Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, Ticaret Başmüşaviri Tarık Sönmez, Fenerbahçeli eski kaleci Rüştü Reçber, eşi Işıl Reçber, Dr. Serap Akmal, Olay gazetesi sahibi Nural Ezel, iş insanı Sibel Uçur, Hürriyet yazarı Arda Sayıner’in de yer aldığı çok sayıda davetli katıldı. 2014 yılında Londra’da kurulan Avrupalı Türk Markalar Birliği, kıta Avrupası ve Birleşik Krallık ülkelerini kapsayan iş dünyası örgütü.

‘Ülkelerin ve diplomasilerin de bir marka değeri var’‘Ülkelerin ve diplomasilerin de bir marka değeri var’

‘Ülkelerin ve diplomasilerin de bir marka değeri var’