Her insanın kendi biyolojik yapısına göre fazla kilolu odluğu bölgeler vardır. Sağlıklı beslenme ve spor yapmaya dikkat etmeyen pek çok kişi göbek bölgesinde yağlanmadan şikayet ediyor. Fakat bölgesel hareketler ve diyet programı ile göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak zor değil. Uzmanlar, spor geçmişi olmayanların bireysel destek alması gerektiğini söylerken, yine de herkesin kolaylıkla yapabileceği göbek eriten hareketleri açıkladı.

Vücutta çeşitli kas bölgelerini çalıştıran pek çok farklı egzersiz vardır. Göbek nasıl erir diye araştıran kişiler için en ideal olanı göbek yağı yaktıran egzersizlerdir. Bunların başında mekik gelir. En bilinen karın hareketi mekik, üst karın kaslarını çalıştırır. Mekik veya yarım mekik çekerek göbek yağı eritmeye başlayabilirsiniz.

GÖBEK ERİTEN EGZERSİZLER

Plank hareketi, dirsek ve parmak uçlarının üstünde sabit durulan bir harekettir. Karın kası dışında kalma ve sırt kaslarını da çalıştırır. Vücudun daha dayanıklı olmasını sağlayan plank ile göbek yağı eritilebilir. Bisiklet egzersizi, mekik pozisyonunda uygulanır ve bacaklar pedal çeviriyor gibi hareket eder. Sağ diz ve sol dirsek birbirine yakın tutulup hareketin devamında zıt kol ve bacaklar kullanılır.

Köprü egzersizi, sırt üstü konumda başlar ve ayak tabanları yere basacak şekilde kalça kaldırılır. Karından güç alınarak gövde kalktığı için alt karın kasları iyi çalışır. Dağ tırmanışı egzersizi düz plank pozisyonunda başlar ve dizler sırayla bir yere tırmanıyor gibi karnın içine doğru çekip geri itilir.

GÖBEK ERİTME DİYETİ

Sadece egzersiz yapmak göbek yağlarından kurtulmayı sağlamaz. Trans yağ tüketmeden göbek eritme diyeti yaparak kısa sürede sonuca ulaşabilirsiniz. Bu diyette lif içeriği yüksek sebze ve meyveler tüketilmelidir. Vücuttan toksinleri atmak için bitki çayı gibi antioksidanlar içilmelidir. Diyetisyen desteği alarak sık ve az tüketilen porsiyonlar ile göbek eritme diyeti uygulanabilir.