Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türk markalarının İnglitere’de ve Avrupa’da daha görünür olmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Ertaş, Londra’nın prestijli bölgelerinden Knigthsbridge’de, İngiltere’deki ilk mağazasanı açmaya hazırlanan ‘Hafız Mustafa 1864’ Şekerleme Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar’ı kabulünde yaptığı konuşmada, markalaşmanın önemine işaret etti.

İşadamı Avni Ongurlar, Çarşamba günü beraberinde, Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Karakuş, Avrupalı Türk Markalar Birliği Genel Sekreteri Mustafa Köker, Efes Kazım Akkuş, Firmanın İngiltere Temsilcisi Mehmet Taisi Güzel ve Gazeteci Halil Yetkinlioğlu ile birlikte Büyükelçi Ertaş’ı ziyaret etti.

Avni Ongurlar ziyaret sırasında ‘Hafız Mustafa’ firması ve ürünleri hakkındaBüyükelci Koray Ertaş’a bilgi verdi. 

Yurt içi ve yurt dışında, Hafız Mustafa’nın 16 mağaza ile hizmet verdiğini, ürünleriyle, Türk lezzeti ve kültürünün tanıtınımına önemli katkı sağladığını belirten Ongurlar, Londra şubesinin Dubai’den sonra yurt dışındaki ikinci mağaza olacağını kaydetti.

Ürünlerinin günlük ve taze olarak üretildiğini hatırlatan Avni Ongurlar, Dubai’de 130 olmak üzere şirket bünyesinde çalışanların 1600’e kadar çıktığını anlattı.

Londra mağazasının dekorasyon işlerinin bitme safhasına ulaştığını belirten Ongurlar, yapımı devam eden imalathanenin tamamlanmasıya birkaç ay içinde açılışın gerçekleşeceğini kaydetti.

MARKALAŞMAK ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, ‘Hafız Mustafa’ gibi Türk markalarının Londra’da mağaza açmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Sohbet sırasında markalaşmanın önemine dikkat çeken Büyükelçi Osman Koray Ertaş.

Türkiye’nin markalarını Londra’da hizmet vermesinin, Türk ürünlerinin İngiltere’de farklı toplumlara ulaştıracağı için önemli olduğunun altını çizdi.

Büyükelçi Ertaş, Türkiye’nin leziz tatlı ve lokumlarının, Londra’nın merkezinde tanıtılmasına katkıda bulunacağı için Ongurlar’ı bu girişiminden dolayı kutladı.

BAŞKONSOLOSLUĞA KOMŞU OLACAK

Avni Ongurlar ve beraberindekiler, aynı gün Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan’ı da ziyaret etti.

Samimi ortamda geçen ziyarette Başkonsolos Atahan, Londra’nın Knightsbridge bölgesinde ‘Hafız Mustafa’nın şube açmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.

Başkonsolos Atahan, Türkiye’nin tanınan şekerleme markasının, başkonsolosluğa komşu olacağını hatırlatarak, işadamı Avni Ongurlar’e bu girişiminden dolayı başarı dileklerini iletti.

TİCARET BAŞMÜŞAVİRİ PASLI İLE BİR ARAYA GELDİ

ABD'de Senato, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolarlık askeri yardım paketini onayladı ABD'de Senato, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolarlık askeri yardım paketini onayladı

Avni Ongurlar ve beraberindekiler, Ticaret Başmüşaviri Devlet Selim Paslı ile de biraraya geldi. Ongurlar, yeni açılacak mağaza ve imalathane ile açılış hakkında Paslı’ya bilgi verdi.

İşadamı Avni Ongurlar, her iki ziyarette, Hafız Mustafa 1864’ün, üzerinde Türk bayrağı motifleri bulunan ve Türkiye’nin tanıtım sembollü haline gelen özel kutularla ürünlerinden ikram etti.