Cumhurbaşkaı Ersin Tatar,  Taksim Sahasıyla iligili yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler'e (BM) tepki gösterdi.

BM Barış Gücü’nün tarihi surlar üzerinde bulunan merdivenler kısmına yerleştirdiği demir tel örgüler ve demir çitlerin tarihi surlara zarar verdiğini ifade eden Tatar, saha kenarında bulunan ve yine eski eser olarak kabul edilen tribünlere yerleştirilen varillerin de bu yapıya zarar verdiğini söyledi. 

Tatar, beton bariyerler ve dikenli tellerinin dünyanın hiçbir yerinde kabul görmeyeceğini vurgulayarak, bunların çağ dışı olduğunu ifade etti. 

Sahanın birçok önemli maça evsahipliği yaptığını  hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi ne oldu da aniden böyle bir karar alınıyor? Neden BM, UNDP gibi bu surların, tarihi eserlerin muhafazası ve korunması için çok önemli çalışmalar sürdürmekte olan anlayış, surların tarihine, kültürüne yakışmayacak bir düzenleme ile sahaya girişi engellemektedir. Bu çağ dışıdır, bu anlayışı kabul etmemiz asla mümkün değildir.

BM Barış Gücü’nün tarihi surlar üzerinde bulunan merdivenler kısmına yerleştirdiği demir tel örgüler ve demir çitler, saha kenarında bulunan ve yine eski eser olarak kabul edilen tribünlere yerleştirilen variller surlara zarar veriyor.  Beton bariyerler ve dikenli teller dünyanın hiçbir yerinde kabul görmeyeceği gibi bunlar çağ dışı olarak kabul ediliyor.

BM’nin kararını bir an önce geri alınması gerek. BM'nin bu davranışı sporun ruhuna ve olimpizm felsefesine uymadığı gibi sporun evrenselliği düşünülmeden yapılan bir harekettir."