İlçeye bağlı Bademli köyü yakınlarında etrafı ormanlık ağaçlarla çevrili sahada yangın çıktı. Çay pişirilmek istenirken otların tutuşması sonucu çıktığı ileri sürülen yangını vatandaşların müdahalesi söndürmeye yetmeyince önce Beyşehir Belediyesi, ardından da ormanlık alana sıçrama ihtimali olması üzerine Orman İşletme Müdürlüğünden yardım istendi.
 
Yangın bölgesine belediyeye ait bir itfaiye aracının yanı sıra, orman teşkilatının yangın söndürme arazözleri de sevk edildi. Yangın bir müddet sonra söndürme ekiplerinin müdahalesi ile ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı .
 
Yangın alanının çevresinde bulunan çok sayıda arı kovanı da alevlerin söndürülmesi ile zarar görmekten kurtulurken, güzergah üzerinde bulunan elektrik nakil hatlarına ait ahşap direkler yanarak zarar gördü.
 
Bu arada, yangın bölgesinden uzaklaşmaya çalışan kaplumbağaları gören vatandaşlar da ellerine alarak bölgeden uzaklaştırdı.
 
Yangın sonucu çevredeki bahçelerde bulunan çok sayıda ağaç zarar görürken, yetkililer zarar gören alan miktarının  belirlenmesi için çalışmalara başladı. Yangına çay pişirilmek istenirken tutuşan otların neden olduğu belirlendi.