Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitti. Bu kapsamda Erdoğan, Yunan mevkidaşı Katerina Sakelaropulu ve Başbakan Kiriakos Miçotakis ile bir araya gelecek. Ankara-Atina arasındaki bu üst temasın yıllar süren gerilimin ardından iki ülke arasında yeni bir sayfa açması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina ziyareti öncesi Yunanistan merkezi Kathimerini gazetesine verdiği röportajda, “Karşılıklı iyi niyet temelinde diyalog yoluyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” açıklamasında bulunmuştu.

Buna göre görüşmelerde ortak deklarason ve ekonomi, sağlık, eğitim, göç ve turizm de dahil olmak üzere pek çok alanda anlaşmalar imzalanması bekleniyor.

Reuters’ın haberine göre Yunanistan ise Türk vatandaşlarına Türk kıyılarına yakın 10 ada için 7 günlük turist vizesi uygulamasını yeniden başlatmak için Avrupa Birliği Komisyonu’ndan izin aldı. Reuters’a konuşan yetkililer, Yunanistan tarafının iyi niyet göstergesi olarak bu adımın ziyaret sırasında duyurulmasının beklendiğini söyledi.

Yüksek Düzeyli İş birliği Konseyi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in başkanlıklarında ve ilgili bakanların katılımıyla Atina'da düzenlenecek Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında, Türkiye-Yunanistan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

Rüya Taner’den Londra’da Hatırda Kalacak Konser Rüya Taner’den Londra’da Hatırda Kalacak Konser

Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında yapılacak görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra mevcut bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Ziyaret kapsamında ayrıca, ikili ilişkilerin hukuki altyapısını güçlendirmeye yönelik çeşitli anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da planlanıyor.