İşlem hacmine göre lider kripto para birimi Bitcoin, yeniden 71 bin doların üzerine çıktı.

Bu yükseliş, en büyük dijital varlığın çarşamba günkü 62 bin doların altındaki düşük seviyesinden yaklaşık yüzde 20 yükseldiğine işaret ederken 14 Mart'taki 73 bin 644 dolarlık rekorun yaklaşık yüzde 4 altında fiyatlandığını gösterdi.

Musk'ın serveti eriyor, Zuckerberg'in gerisinde kaldı Musk'ın serveti eriyor, Zuckerberg'in gerisinde kaldı

Yıl sonu tahminleri 150 bin dolara kadar çıkıyor

Standard Chartered ve Bernstein analistleri ise yıl sonuna ilişkin fiyat hedeflerini 150 bin dolar ve 90 bin dolar olarak belirlemişti. 

Pazartesi günü müşterilerine gönderdiği bir notta Sevens Report teknik analisti Tyler Richey ise teknik stratejistler tarafından keskin bir rallinin ya da satışların sürdürülebilirliğini ölçmek için yaygın olarak kullanılan bir araç olan göreceli güç endeksinin şubat başından bu yana en düşük seviyede yer alması ve Bitcoin için potansiyel olarak aşırı genişletilmiş bir piyasaya işaret etmesi nedeniyle Bitcoin için yaklaşan bir geri çekilme durumunu ortaya koydu.

Richey, kripto fiyatlarının hisse senetleri ve fiziksel emtialar gibi diğer varlık sınıflarından çok daha düzensiz davranabileceğini göz önünde bulundurarak, bu tür teknik analizlerin kripto varlıkları için vur-kaç fırsatı olabileceğini, ancak yüksek fiyatlarla birlikte azalan teknik desteğin sonsuza kadar sürdürülebilir olmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Apple'dan daha değerli

Bitcoin 1,39 trilyon dolarlık toplam değeri 2,81 trilyon dolarlık kripto piyasasının neredeyse tam yüzde 50'sini oluşturuyor.

Beş yıl önce sadece 69 milyar dolar değerinde olan Bitcoin, şu anda piyasa değerine göre dünyanın en büyük yedinci halka açık şirketi olan Apple'dan daha değerli.