Bilgi, İletişim, Medya, Müşavirlik ve Danışmanlık Hizmetleri konusunda iştigal eden 27. Meslek Komitesi’nin istişare toplantısı KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ve 27. Meslek Komitesi üyeleri ve komiteye bağlı oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, sektörlerin sorunlarını öğrenme ve bu sorunlara çözüm üretme noktasında istişare toplantılarının verimli geçtiğini belirterek “Ülkemizin kalkınması için odağında insanın olduğu, herkesi kucaklayan ve geleceği de sahiplenmeye çalışan bir yaklaşıma ihtiyaç duymaktayız. Oda olarak bölgemizdeki beşeri sermayemizin mutlu ve müreffeh yaşamasına imkan sağlayacak hamleleri el birliğiyle gerçekleştirmek işitiyoruz. Bunun için 20 bine yakın üyesini kucaklayan, katılımcı bir anlayışla yeni bir uygulama başlattık. Bugün 5’incisini düzenlediğimiz istişare toplantıları ile üyelerimizle bir araya gelerek hem aramızdaki iletişimi artırıyoruz hem de üyelerimizin talep ve önerilerinizi değerlendiriyoruz. Ülkemizde son dönemde siyasi gelişmelere bağlı olarak ekonomiyi geliştirici politikalar ikinci plana itildiğini görmekteyiz. Bir müddet daha siyasi gelişmelerin ön plana çıktığı bir dönem yaşayacağımızı öngörüyoruz. Bu dönemde ekonominin itici bir güç olduğunu göstermesi, Türkiye’nin 2023 hedeflerine sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi açısından sektörel sorunların çözümünü içeren istişare toplantılarımızın önem kazandığına inanıyoruz. Türkiye makroekonomik dengeler açısından bakıldığında iyi bir noktada olmasına rağmen, bu dengenin devam edebilmesi ve gelecekteki büyük hedeflerimize ulaşabilmek için mikro ekonomik bazda sektörler bazında da reformların yapılması gerekmektedir. Sizlerden gelecek görüş ve önerilerin de şehrimiz ve ülkemiz ekonomine katkı sağlayacaktır” dedi.

Başkan Öztürk, konuşmasının ardından katılımcılara oda faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

27. Meslek Komitesi adına konuşan Komite Başkanı Kürşat Göktepe de, “İlimizde faaliyet gösteren sektör temsilcilerini bir araya getirerek bilgi paylaşımını artırmak, sektör sorunlarını masaya yatırarak sektörün sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesine katkı sağlamak için istişare toplantımızı düzenledik. Komitemizde daha önce üyelerimizin sorunlarını tespit eden çalışmalar gerçekleştirdik. Toplantı vesilesi sizlerin yapacağı katkılarla sorunlarımıza çözüm oluşturacak girişimlerde bulunacağız” dedi.

Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar ağırlıklı olarak danışmalık hizmeti veren firmaların yurt dışındaki organizasyonlarda yaşadıkları vize problemleri, acenteler dışında farklı sektörlerde işletmelerin de sigortacılık faaliyetinde bulunmasının rekabeti zorlaştırdığı, hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların desteklerden yeterince faydalanamaması gibi sorunları ifade etti.

Konya Ticaret Odası’nın vize konusunda firmalara gereken desteği vereceği, hizmet sektörünün KOSGEB desteklerinden faydalanabilmesi için gerekli girişimlerde bulunulduğu, sigortacılık mevzuatından kaynaklanan sorunlar için ise komite bazında gerekli çalışmanın yapılacağı belirtildi.