MÜSİAD'tan yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu tarafından düzenlenen "2023 Vizyonunda Sağlık Sektörü" konulu zirve, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımlarıyla Tekirdağ'da gerçekleştirildi.
Zirvede konuşan Olpak, Türkiye'nin bugünlerde zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek, hukuk, adalet, kanun gibi kavramların birbirlerine girdiğini, kişi hak ve özgürlüklerinin nerelerde başlayıp nerelerde bittiğinin çok sağlıklı bir şekilde tartışılamaz bir konuma geldiğini söyledi.
Olpak, fikir sağlığı noktasında da bir fikir birlikteliğine ihtiyaç duyulan bir sürecin yaşandığına işaret ederek, şu ifadelere yer verdi:
"Maalesef kavramları çok hızlı tükettiğimiz, kavramların anlamlarını birbirine karıştırdığımız, olmaması gereken, yerel seçimleri ve hizmetleri konuşmamız gerekirken neredeyse bir referandum havası içerisinde Türkiye'nin geleceğinin oylanmaya çalışıldığı bir süreci yaşıyoruz. Kavramlar gerçekten öyle bir yer değiştirmiş durumda ki hukuk, adalet, kanun gibi kavramlar birbirlerine girmiş durumda. Kişi hak ve özgürlüklerinin nerelerde başlayıp nerelerde bittiğini çok sağlıklı bir şekilde tartışamaz bir konuma gelmişiz. Türkiye'nin hakikaten bunları hak etmediğini düşünüyorum."
MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Oktay Dede ise Türkiye'nin en pahalı ilacı kullanan ülke durumundan hastasını helikopter ambulans ile taşıyan ülke konumuna geldiğini dile getirerek, son 10 yıla kadar özellikle 2000'li yıllarda dünyanın hızla küreselleşip küçüldüğü süreçte Türkiye ve Türk halkının birçok konuda olduğu gibi sağlık alanında "narkozsuz uyutulduğunu" söyledi.
Dede, dünyanın en pahalı ilaçlarını kullanan, muayene randevuları için haftalarca bekletilen, acile ölüm tehlikesiyle yetiştirilip üç ay sonrasına ameliyat randevusu alınan bir Türkiye'den Kazakistan'da kaza yapan tır sürücüsünü ambulans uçakla tedavi için getiren bir Türkiye'ye kavuşulduğunu vurgulayarak, "Sağlıkta gelinen bu noktada en büyük pay sahibi başta özel sektör ve STK'lar ile sürekli istişarede bulunan Bakanım başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza fedakarlıklarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA