Kilo vermek için karbonhidratı kesmek veya sadece tek tip beslenmek zorunda değilsiniz. 38 yaşında iki çocuk annesi bir kadın, daha fazla protein yiyerek ve öğünlerine dikkat ederek sevdiği yiyecekleri kısıtlamadan iki yılda 64 kilo verdiğini söyledi.

ABD’de yaşayan Andrea Pence, 2022 yazının başında, kendisinde bir değişiklik yapmanın zamanının geldiğine karar verdi. Tennessee eyaletinde yaşayan kadın, gündelik hayatının kendisini sürekli yorgun hissetmesine, eklemlerinin ağrımasına ve aktif kalmak için çabalamasına neden olduğunu fark etti.

Business Insider'a (BI) yaptığı açıklamada, "Her zaman yorgundum. Ne kadar yorgun olduğumun, ne kadar bitkin olduğumun farkında değildim. Dizlerimde ve sırtımda ağrı vardı, yürürken nefesim kesiliyordu" dedi. 

Pence, ilk hedefinin yaklaşık 40 kilo vermek olduğunu söylerken toplamda verdiği 64 kiloyla, uyku apnesinden kurtulduğunu ve egzersiz yapabilecek kadar enerjisini artırdığını söyledi.

Kalori sayımları konusunda daha bilinçli olmayı öğrenmenin büyük bir yardımı olduğunu, ancak oyunun kurallarını değiştiren şeyin gün içerisinde daha fazla protein alması olduğunu ekledi. Bu değişim onun daha uzun süre tok hissetmesine yardımcı oldu, böylece en sevdiği yiyecekleri ölçülü olarak yemeye devam edebildi.

DAHA FAZLA PROTEİN TÜKETMEK TOK HİSSETTİREBİLİR

Pence, "Geçmişte denediğimde vazgeçmiştim çünkü çok sinir bozucuydu. Sonuçları göremiyorsunuz ve sürekli aç oluyorsunuz. Protein kesinlikle %100 en önemli şeylerden biriydi. Eğer protein ağırlıklı beslenirseniz tok olursunuz." diyor.

Artık günde yaklaşık 100 gram protein almayı hedefliyor (diyetisyenlerin tavsiye ettiği protein miktarı aralığında, günlük vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 0,7 gram).

Kuş gribi: 'Benzeri görülmemiş' salgın durdurulabilir mi? Kuş gribi: 'Benzeri görülmemiş' salgın durdurulabilir mi?

Pence, genellikle yoğurdun yer aldığı yüksek proteinli bir kahvaltı yaptığını söylüyor. Ayrıca öğle ve akşam yemeklerinde simit ve mikrodalga yemekleri gibi hazır yiyeceklerin daha yüksek proteinli versiyonlarını da tercih ediyor. Ancak Pence, tatlılar ve atıştırmalıklar söz konusu olduğunda sağlıklı hale getirmeye çalışmak yerine biraz dondurma yemenin daha iyi olduğunu belirtiyor.

HİÇBİR YİYECEK GRUBUNU KESMEDİ

Pence diyet yaparken hiçbir besin grubunu kesmediğini söylerken, "Uzun vadede bunu yapmama yardımcı olan şey, istediğim hiçbir şeyi kesmemiş olmamdır.”

"Diyet kültüründe insanlar her gün ızgara tavuklu salata yemeniz gerektiğini düşünüyor, oysa ki durum öyle değil" diye ekledi.

Pence, daha önce meyve ve granola parfe gibi "sağlıklı" yiyecekler yiyerek kilo vermeyi denediğini ancak daha sonra bunların beklediğinden daha fazla kalori içerdiğini fark ettiğini söyledi.

Toplam kaloriye dikkat etmek ve daha fazla protein almanın yollarını bulmak, Pence'in hedeflerine ulaşırken yemeğinden keyif almasına ve kilo vermesine yardımcı oldu.

Not: Bu önerileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.