Mancheser City’nin yıldız futbolcusu İlkay Gündoğan’ın eşi Sara Arfaoui, şehirdeki yerel restoranları adeta çöpe attı. 27 yaşındaki İtalyan model, Manchester’da yemek yiyebileceği iyi bir yer olmadığını söylerken, “korkunç donmuş yiyeceklerden” bıktığını söyleyince mekan sahipleri tepki gösterdi.

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola’ya da ait bir restoranın bulunduğu şehirde iyi bir restoran olmadığın iddia eden Sara, “Belki Londra’da olabilir ama Manchester’da hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı. Gıda uzmanları, Sara’nın sözlerini “saçma” olarak nitelendirdi ve Manchester’ın yemek konusunda bir mutfak cevheri olduğu savunuldu.

Sosyal medya hesabında en sevdiği Manchester restoranı sorulan Sara, “Üzgünüm, dürüst olmak gerekirse hiçbiri. İyi bir restoran bulmak için çok uğraştım ama her yerde korkunç yiyecekler var. Gerçek bir İtalyan yemeği, iyi bir suşi ya da sadece taze yiyecek bulamıyorum. Her yerde donmuş yemekler.” ifadelerini kullandı.

Ünlü model, restoranların kaliteli yemek yerine içeceklerden para kazanmaya odaklandığını belirtti.

“EKONOMİK OLARAK ZORLANAN İŞLETMELER…”

Sara’nın bu açıklamasından sonra İngiliz gurmeler ve mekan sahipleri ayaklandı. Eleştirmen Jay Raner, “Bu gülünç bir bakış açısı. Manchester, muhteşem, bağımsız restoranlarla dolu. Burası yemek yenebilecek bir yer ve ekonomik açıdan zor zamanlar geçirirken, böyle yorumlar, geçimini sağlamakta zorlanan işletmelere fayda sağlamıyor.” dedi.

“TAŞLAYACAĞINA TEŞEKKÜR ET”

Konuyla ilgili konuşan yerel bir restoran sahibi, “Manchester’da çok sayıda harika restoran var. Konuşmadan önce araştırmasını tavsiye ederim. Eşin futbolcu ve paran var. Muhtemelen her şeyin parasını verebiliyorsun ve Manchester’da harika bir hayatın var. Restoranları taşlamak yerine teşekkür etmelisin.” yorumunda bulundu. (SÖZCÜ)