3 hafta önce EKONOMİ

ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a askeri yardım da yapılmasını öngören 95 milyar dolarlık dış yardım paketini onayladı.

3 hafta önce DÜNYA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ermenistan ile barış anlaşmasına hiç olmadıkları kadar yakın olduklarını açıkladı. İki ülkeden ekipler toprak anlaşmazlıklarını bitirmek umuduyla sınır belirleme çalışmalarına başlıyor.

3 hafta önce EKONOMİ

Japonya'da JP Post Bank kuruluşunda yaşanan sistem arızası nedeniyle 1,2 milyon para transferinde gecikmeler yaşandı.

3 hafta önce TEKNOLOJİ

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarındaki Grünheide'de bulunan giga fabrikasındaki çalışanlardan 400'ünü işten çıkarmayı planladığını bildirdi.

3 hafta önce YAŞAM

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından 1977'de fırlatılan ve görevini sürdüren Voyager 1 isimli uzay aracı, 24,1 milyar kilometre uzaklıkta bulunduğu Dünya'ya, bir kez daha anlamlı veri gönderdi.

3 hafta önce SPOR

UEFA, Türk hakem Halil Umut Meler'in 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) görev alacağını açıkladı.

3 hafta önce GÜNCEL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü kutlanıyor.

3 hafta önce DÜNYA

İsviçre Merkez Bankası, bankalar için minimum zorunlu karşılık oranını yükseltti.

3 hafta önce DÜNYA

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Türkiye ziyareti Alman basını tarafından da takip ediliyor. Yorumlarda Steinmeier'in Erdoğan'la görüşmede açık konuşmaktan imtina edeceği öngörülüyor.

3 hafta önce DÜNYA

İngiltere hükümetinin ülkeye yasa dışı yollarla giren bazı sığınmacıları Doğu Afrika ülkesi Ruanda'ya göndermek için iki yıldır geçirmeye uğraştığı plan Avam Kamarası'nda onaylandı.