Tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi ve Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararlarının ardından Ergenekon davasında tahliyeler bugün de devam etti.

Gün içerisinde 18 tahliye kararı verildi ve tahliye edilen sanık sayısı 37'ye yükseldi.

Dün yaptıkları tahliye başvurusu reddedilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve avukat Serdar Öztürk'ün avukatları tahliye dilekçelerinin reddedilmesine itiraz etti.

İtirazı yerinde bulan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar hakkında tahliye kararı verdi.

Tahliye edilenler arasında emekli orgeneraller Tuncer Kılınç (eski MGK Genel Sekreteri), Nusret Taşdeler, Hurşit Tolon ve eski Rektör Kemal Alemdaroğlu da var.

Ancak, Hurşit Tolon Zirve Yayınevi davasında da tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamayacak.

Tahliye edilen diğer isimler ise şunlar: Boğaç Kaan Murathan, Durmuş Ali Özoğlu, Mehmet Eröz, Mustafa Dönmez, Deniz Yıldırım, Fikret Emek, İsmail Yıldız, Ergun Poyraz, Kemal Şahin, Aykut Mete Şükre ve Fuat Selvi. 

Mahkeme, Akın Birdal suikastinin azmettiricisi Semih Tufan Gülaltay'ın tahliye talebini ise reddetti.

TAHLİYE EDİLEN İSİMLERDEN AÇIKLAMA 
Tahliye edilen isimler arasında bulunun eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç cezaevi çıkışında açıklama yaptı.

Kılınç, ''Bugün Türkiye'nin çevresinde yaşanan olaylar malum. Ukrayna'daki gelişmeler Suriye'deki yaşananlar malum. Bu gelişmeler bizi Türkiye'nin geleceği açısından endişelendiriyor. 11 aydır cezaevindeyim. Biz Kemalist, Atatürkçü insanlarız. Halkımızın da o doğrultuda yürümesini istedik ancak birileri bu ülkenin insanlarını çağ dışına çıkarmak istiyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Tahliye olan bir başka isim emekli Korgeneral Mehmet Eröz ise, ''Korgeneral rütbesinde görev yapmış bir kişinin söylediklerine inanılmadı mahkemeye sunulan düzmece delillere inanıldı. İçeride bıraktığım arkadaşlarım için yüreğim yanıyor'' dedi. Eröz, Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesine de başsağlığı diledi.

Yayınevi sahibi Durmuş Ali Özoğlu da 6 yıl sonra cezaevinden çıktı.

''Silivri Cezaevi'nden çıkıyor olmam bana çok mutluluk vermiyor'' diyen Özoğlu, hem Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan olay hem de Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesine atıfta bulunarak ''Kadınların ve çocukların can güvenliği olmadığı yerde hapiste olmak daha güvenliydi'' şeklinde konuştu.