F.Bahçe'nin silahı pas Trabzon'un silahı şut Avrupa ve kupaya veda eden, ligde iddiası kalmayan Trabzonsporlu oyuncular bunu bir özür maçı olarak görüyor. Bu nedenle konsantrasyonları yüksek olacak. F.Bahçe'nin 6 puanlık avantajı var. Bu oyun stra

F.Bahçe'nin silahı pas Trabzon'un silahı şut
Avrupa ve kupaya veda eden, ligde iddiası kalmayan Trabzonsporlu oyuncular bunu bir özür maçı olarak görüyor. Bu nedenle konsantrasyonları yüksek olacak. F.Bahçe'nin 6 puanlık avantajı var. Bu oyun stratejisini etkiler mi etkilemez mi göreceğiz. F.Bahçe yıllardır kullandığı pas trafiğini kullanırsa istediğini alabilir.Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sarılacivertli takım favori gösteriliyor. Sizce hangi takım bir adım önde?
Trabzonspor, Beşiktaş maçında 60 dakika çok iyi oynadı içerde. Avrupa maçlarında da Juventus maçı dışında içerde iyiydi. Büyük maçları yüksek konsantrasyonla iyi oynuyorlar. Fenerbahçe özellikle uzun yıllardır pas trafiğiyle maçın temposunu kendi ayarlıyor ve bu oyun sonucuna da yansıyor. Yani genellikle kazanıyordu. Trabzon Avrupa'ya veda etti. Kupada yok, ligde de iddiasını yitirdi. Oyuncular da bunu bir özür maçı olarak görüyor ve bu nedenle konsantrasyonları yüksek olacak. Fenerbahçe Ersun Yanal'la birlikte oyun tarzını biraz değiştirdi. Daha hızlı oynamaya çalışıyorlar. Bu avantaj mı olur dezavantaj mı bilemiyorum. Ama Fenerbahçe yıllardır kullandığı pas trafiğini kullanırsa bu avantajına olur. Tabii Fenerbahçe'nin en yakın rakibine 6 puanlık bir avantajı var. Bu da oyun stratejisini etkiler mi etkilemez mi göreceğiz. Ama özellikle Fenerbahçe kanat ataklarında savunma arkasına koşu yapabildiği için artı bir durum. Trabzon'un burada sıkıntıları var. Buna karşılık Trabzonspor sakin oynayıp uzaktan şutlar deneyecektir. 
 
AVANTAJI KENDİNE GÜVENİ
Kayseri derbisini de seyrettim. Başarılıydı. Bir buçuk yıldır sakin ve özgüvenli maçlar yönetiyor. Bülent Yıldırım'a oyuncuların da yardımcı olması lazım. Kolay değil ama en büyük avantajı kendine güveni ve formu. 
 
GERGİNLİĞİN FAYDASI YOK
Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi gergin olan ortam karşılıklı açıklamalarla biraz olsun yumuşadı. İki kulüp yönetiminin bu konudaki 
 
ADIMLARINI NASIL YORUMLUYORSUNUZ?
Öncelikle Trabzonspor Kulübü'nü, yönetimini ve başkanını; cevaben de Fenerbahçe Kulübü'nü kutlamak lazım. Uzun sürelerdir maçlardan önce bu tür demeçler görmüyorduk. Bu da maçın tansiyonunu, gerginliğini biraz aldı. İnşallah bu güzel başlangıç de maça da yansır. İki kulübü de bu tavrından ötürü kutluyorum. Gerginliğin faydası yok. Fenerbahçe'nin Trabzonspor maçı için Rize'de kamp yapacak olmasına nasıl bakıyorsunuz? Bu durum zaten yıllardır böyle. Fenerbahçe, son 30 deplasmanın 25'inde Rize'de kalmıştır. Çok nadirdir Trabzon'da kaldığı. Ben bu durumu normal karşılıyorum. Belki yaşanabilecek ufak bir gerginlik daha kötü olaylara sebep olabilir. Bu açıdan sağlıklı bir fikir.